- AQUA MARMARA Su Arıtma Filtreleri
- İhlas Su Arıtma Filtreleri
- BMB Su Arıtma Filtreleri
- BMS Su Arıtma Filtreleri
- AURA CEBİLON Su Arıtma Filtreleri
- WATERLİFE Su Arıtma Filtreleri
- CONAX Su Arıtma Filtreleri
- LG CHEM Su Arıtma Filtreleri
- RAVENT Su Arıtma Filtreleri
- STİLMAX Su Arıtma Filtreleri
- STRATOS Su Arıtma Filtreleri
- AQUABEST Su Arıtma Filtreleri
- ECOPLUS Su Arıtma Filtreleri
- Ortimax Su Arıtma Filtreleri
- Aqua Marmara Platinium Su Arıtma Filtreleri
Su Arıtma Cihazı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Su Arıtma Cihazı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Klorlu halde ve içerisindeki magnezyum ve kalsiyum nedeniyle sert kütle halinde bulunan suyun arıtılması gerekir. Bu hem içilebilir olmasını sağlar hem de endüstriyel alanlarda da kullanımı sağlar. Bunun elde edilmesi için birtakım hususların göz ardı edilmemesi gerekir. Ancak böyle yapıldığı zaman su arıtma cihazının amacına uygun olarak arıtma işlemini başarılı bir şekilde yerine getirmesi mümkün olacaktır. Hem su kalitesi artacak hem de sağlıklı bir su tüketimi mümkün olacaktır.
Doğal Arıtma Sistemi Tercih Edilmeli
Su arıtma sistemlerinde su arıtma cihazı nasıl seçilmeli? konusunda doğadan ilham alınarak geliştirilen doğal su arıtma cihazları üretilmiştir. Bunlar tamamen doğayı taklit eder ve böylelikle 0 oranında başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Bu sistemlerden en bilineni reverse su arıtma sistemidir. Bu cihazın çalışma prensibi tamamen doğadan esinlenerek yapılmıştır. Doğada yatağında akış halindeki suyun zaman zaman mikroorganizmalarla temas etmesi kirlenmesine neden olur. Fakat yatağı boyunca geçtiği bitki kökleri suyu özel olarak emisyona uğratarak yeniden arıtılmasını sağlamaktadırlar. Ayrıca suyun içerisindeki kalsiyum ve magnezyumu da ortadan kaldırarak suyun sertliğini azaltırlar.
Doğal Arıtma Ve Su Yumuşatma
Reverse su arıtma sistemi bu bakımdan en doğal sistem özelliği taşımaktadır. Fakat söz konusu sistem sadece suyu arıtmakla kalmaz bunun yanında suyun sert kütlelerine neden olan magnezyum ve kalsiyumu da sudan ayrıştırarak içilebilir bir suyun elde edilmesini sağlar. Bu da onun her yönüyle kullanılabilmesini artıran özellikleridir.